www.rum46.dk
DARK TOURISM
13 Feb, 2010 -
27 Feb, 2010
Thorbjørn Reuter Christiansen
Udstilling

Klik på billedet og se flere billeder
Projektet består af 2 kort film og en fotografisk kortlægning af begrebet DARK TOURISM, som betyder; attraktion af steder hvor død og ødelæggelse er sket.

Den ene kort film handler om den demilitariserede zone i Korea (DMZ) som skiller nord og syd, Zonen har udviklet sig til et turist mål for syd koreanere. I 2007 var jeg ved zonen og filmede disse optagelser vil jeg redigere og lave en video installation ud af, som består af en fotoline i en Black boks hvor på der står photo line, som betyder at indtil denne linje er det tilladt at fotografere, hvis man overskrider linjen og fotografere bliver ens film konfiskeret og tilintetgjort. Den koreansk guide i filmen fortæller om zonens historie.

Den anden film handler om Berlin murens funktion i dag. Den er i dag delvis forsvundet og filmens opgave er at lokalisere sporene og vise hvordan erindringer om den bliver skabt som turist attraktion. Filmen er optaget den 9 November 2009. 20 årsdagen for Berlin murens fald. Starten på filmen er i det sydlige Berlin på det sted hvor muren om aftenen den 9 november muren først blev åbnet. Betragteren ser Berlin murens forløb igennem byen, den nutidige geografiske ændring der er sket på de 20 år.

DARK TOURISM
Thorbjørn Reuter Christiansen, 2007-2010
Lørdag d. 13/2 - Lørdag d. 27/2
Fernisering: Fredag den 12 Februar fra kl: 17 til kl: 20RELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46